COB 24V LED SZALAG

A COB (Chip on Board) technológiát használó 24V LED szalagok egyre népszerűbbek a világítástechnikában, mivel kiváló világítási teljesítményt és nagy hatékonyságot nyújtanak.

A COB technológia lényege, hogy számos apró LED dióda kerül közvetlenül a szalagra, ezáltal növelve a fényforrások sűrűségét és a fényerőt. Ennek eredményeként ezek a LED szalagok nagyon egyenletes, erős és széles sugárzási szöggel rendelkező fényt képesek kibocsátani, ezért ideálisak olyan helyeken, ahol a nagy fényerő és a lágy, árnyékok nélküli világítás fontos.


9termék 19

A 24V jelölés azt jelenti, hogy ezek a LED szalagok 24 voltos tápegységet igényelnek. Ez a nagyobb feszültség magasabb fényerőt és hatékonyságot tesz lehetővé, miközben még mindig alacsony energiafogyasztást és hosszú élettartamot biztosít. Az ilyen típusú LED szalagokat gyakran használják ipari, kereskedelmi és lakóterületeken egyaránt.

A COB LED szalagok rugalmasak és könnyen formálhatóak, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen formájú és méretű világítást alakítsanak ki. Ezen kívül, a legtöbb ilyen LED szalag önragasztó felülettel rendelkezik, ami egyszerűvé teszi a telepítést szinte bármilyen felületen.

Fontos megjegyezni, hogy a COB LED szalagok hűtési igénye magasabb lehet a hagyományos LED szalagokénál, mivel a LED diódák nagyobb sűrűsége miatt nagyobb hőmennyiséget termelnek. Ezért fontos, hogy megfelelő hőelvezető rendszerrel rendelkezzenek, például alumínium profilokkal, hogy biztosítsák a LED diódák hosszú élettartamát és hatékony működését.

Összefoglalva, a 24V COB LED szalagok hatékony, erős és egyenletes világítási megoldást nyújtanak számos alkalmazás számára. Azonban fontos, hogy megfelelő tápegységet és hűtést biztosítsunk számukra a biztonságos és hosszú távú működés érdekében.